Cottage cheese

Ik ben fan!

Cottage cheese, ook wel hüttenkäse genoemd, is een bijzonder verse kaas met een beetje een kwarkachtige substantie. Het product is populair onder de mensen die gezonde voeding binnen willen krijgen, en past perfect in jou voedingspatroon als je aan je FIGUUR WILT WERKEN, en op een makkelijke manier eiwitten binnen wilt krijgen.

Cottage cheese is een relatief gezond zuivelproduct. Het bevat bijvoorbeeld veel vitamine A – belangrijk voor je weerstand en je gezichtsvermogen – en bèta-caroteen, dat het lichaam tegen vrije radicalen beschermt. Ook zit er veel calcium in, een mineraal dat belangrijk is om je botten en tanden stevig te houden en mogelijk zelfs om bepaalde vormen van kanker te voorkomen.

Ten slotte zitten er in sommige soorten hüttenkäse probiotica, die verschillende voordelen voor de gezondheid bieden: zo houden probiotica bijvoorbeeld de darmen gezond.

GET IN SHAPE

Cottage cheese is dus niet alleen goed voor de algemene gezondheid, ik vind het ook bijzonder HANDIG  voor mensen die OP EEN EENVOUDIGE  MANIER af willen vallen. Allereerst is het product – zoals alle zuivel – relatief eiwitrijk en relatief koolhydraatarm: het bevat van deze macronutriënten respectievelijk 11 gram en 3 gram. Daarnaast is hüttenkäse zeker voor een zuivelproduct VETARM, met 4 gram vetten per 100 gram.

Die combinatie zorgt ervoor dat het erg geschikt is voor een eiwitrijk dieet en dat je er niet al te veel calorieën mee binnenkrijgt.

VEELZIJIDIG

Ik zelf ben fan van cottage cheese, en gebruik vaak de variant van Danone.
Die is neutraal van smaak.

Het grote VOORDEEL van cottage cheese, is dat je deze ZOWEL ZOET ALS HARTIG kunt inzetten!

Gebruik wat cottage cheese op je verzelrijke cracker met wat kipfilet, meng  een lepel door je warme maaltijd, maak er met wat toevoegingen een lekkere spread mee, of nuttig ‘em zoet met wat blauwe bessen en kaneel.
De mogelijkheden zijn EINDELOOS.

 

Deel deze blog: